2009-01-18

A Compact Flash jövője kis kitérővel érkezik

A Pretec lett az első, aki a már jó ideje bejelentett -pontosabban ígért- SATA alapú CF kártyával előállt. Az új kártyák elterjedése azonban egy kicsit nehezebbnek ígérkezik, mint az az SD vagy a Memory Stick generációváltásainak esetében volt. Itt ugyanis a kártya, bár külsőleg alig változik, teljesen új csatolófelületet kap. (tovább…)

2009-01-17

A Memory Stick útja a 2Terabájtos kapacitás felé

A legnépszerűbb kártyaformátumok nagy frissítéséből a Sony Memory Stick-je sem maradhat ki. A Sandisk és a Sony közös munkáját dicséri az eddig legfeljebb 32GB-os adathordozó további, 2TB-os kapacitásig való növelhetősége. A változás egyaránt érinti a mostanság már főleg csak Memory Stick névvel illetett Duo méretet és a kisebb Micro -ami az M2 név büszke birtokosa is- formátumot.

Bővebben a Digitális Merengőn

2009-01-11

SD kártyák a terabájtok közelében

-Ha az SDHC név nem hozta volna zavarba az SD kártyák használóit, akkor majd ez…-

Az új SDXC szabványnak köszönhetően tovább növekedhet az SD kártyák kapacitása. Alig három évvel az SDHC bejelentése után, egy újabb, névváltoztatással járó fejlődési lépcsőn esik át a formátum. Az egyszerűen SD-ként jelölt, legfeljebb 2GB kapacitású, illetve a 2-32GB méretű SDHC kártyák után, hamarosan megjelenhetnek az első SDXC kártyák is. Az új név mögött a 32GB és 2TB (2000GB) közötti kapacitás és jelentős sebességnövekedés lehetősége rejlik.

bővebben a digitalis-merengo.hu oldalán