2007-12-13

Nikon D300

Az elmúlt hetekben lehetőségem volt a Canon 40D után a Sony A700-at és a Nikon D300-at is egy kicsit közelebbről megismerni. A Digitális Merengő oldalain ugyan nem írhatom le részletesen élményeimet, ezek többsége a hamarosan megjelenő Foto Video Magazin terhe. Azt azonban elmerem árulni, hogy számomra a Nikon klasszisokkal jobb gépnek tűnt. Az A700, ugyan műszakilag nagyon magas szinten áll, és a kezelhetősége is igazán remek, mégsem érinti meg az ember szívét. (az enyémet legalábbis nem) A D300 viszont, bár jóval összetettebb, ezért persze bonyolultabb is, mégis ösztönösebben használható. A benne rejlő technika, pedig azt az érzést keltette bennem, hogy az A700, sőt a 40D előtt jár legalább két évvel.

(tovább…)


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ilyet is csak egy nikonbuzi tud írni.. A sony veri a canont,de 2 évre nincs lemaradva a szaros d300-tól.. Hülyeségeket ne írkálj te pöcs

Szoboti írta...

Kedves "Névtelen"

Köszönöm kedves szavaidat :P
Remélem jársz még erre, és azt is remélem, nem csupán a dühöngés okán. A post ami nem nyerte el tetszésedet (amint az a cím felett is olvasható) 2007 dec. 13-án íródott, vagyis az akkori állapotokat tükrözi. Azt az időt, amikor a Sony (amúgy a bejegyzésben is változatosan dicsért) A700 nem esett túl számtalan panaszt orvosló firmware frissítésein.
Az elmúlt másfél évben a Nikon nem szorult ilyen "hibajavításokra"...
A Sony erős, de új versenyző. Gyorsan tanul, és nagyot hasít a piacból. Ez akkor sem volt kérdéses, és ma sem az.

Arra kérlek gondolkozz el, mielőtt ilyen hangnemben írsz! A Digitális Merengő egy blog. A blog műfajának velejárója, hogy az író véleményt nyilvánít. Ezt a véleményt pedig megosztja másokkal, oly módon, hogy nem várja el annak elfogadását, csupán tiszteletét.

Még egyszer leírom véleményemet. A Nikon D300 megjelenésének idején messze felülmúlta versenytársait.

Végezetül egy kis apróság:
Nem vagyok "nikonbuzi", Pentax rendszerem van, ami mellett rendszeresen használok Canont és még soha egyetlen gép nem tűnt annyira jól kezelhetőnek számomra mint a Minolta D7. Ez azonban nem tart vissza attól, hogy elismerjem egy nem ezek köréből kikerült gép erényeit.